maanantaina, helmikuuta 20, 2006

Sota Oxfordin yliopistoa vastaan

Eläinkokeita ja ilmeisesti sitä kautta eläintieteitäkin eräässä mielessä vastustavat eläinaktivistit jatkavat hyökkäystään Oxfordin yliopistoa vastaan. Nyt he uhkaavat jo Oxfordin yliopiston rahoittajia. Eläinaktivistit ovat nimittäin uhanneet hyökätä peräti sadan Oxfordin yliopiston kanssa tekemisissä olevan yrityksen työntekijöiden kimppuun. (Animal Liberation Front (ALF):n "mielestä minkä tahansa Oxfordin tieteenalan tukeminen on nyt pahasta, kun yhteen yliopiston osaan nousee koe-eläinlaitos." "ALF on sanonut, että se ryhtyy toimiin yritysten johtoa ja työntekijöitä vastaan, mikäli yritykset eivät vedä viikon kuluessa pois tukeaan yliopistolta.")

Mitähän asialle aikoo tehdä eläintieteilijä, Oxfordin yliopiston luonnontieteiden yleisen ymmärtämisen professori Richard Dawkins? Voisi olettaa luonnontieteiden yleisen ymmärtämisen professorin erikoisalaa olevan selittää eläinaktivisteille, miksi uusi eläinkoelaboratorio on välttämätön luonnontieteiden edistyksen ja/tai Oxfordin yliopiston kehityksen kannalta... ;-)

Siteerasin yllä ja tämän jäljessä uutista Taloussanomien sivustolta, missä uutinen on vapaasti nähtävillä antamassani linkissä.


Taloussanomat, tutkimus, 20.02.2006 kello 13:29:

Eläinaktivistit uhkaavat sataa brittifirmaa


Eläinaktivistit uhkaavat iskeä sadan brittifirman työntekijöiden kimppuun, elleivät nämä välittömästi vedä pois tukeaan Oxfordin yliopistolta.

Sotaisesta otteestaan ja kommandopipoisista kannattajistaan tunnettu Animal Liberation Front (ALF) on ottanut Oxfordin yliopiston rahoittajat tähtäimeensä, koska yliopisto rakennuttaa parhaillaan koe-eläinlaboratoriota.

ALF on sanonut, että se ryhtyy toimiin yritysten johtoa ja työntekijöitä vastaan, mikäli yritykset eivät vedä viikon kuluessa pois tukeaan yliopistolta. Järjestö ei ole julkistanut listallaan olevien yritysten nimiä, mutta sanomalehti Independentin mukaan ainakin IBM, Vodafone ja BP ovat esiintyneet yliopiston rahoittajina.

Oxfordin yliopiston lääketieteen tutkimusyksikön yhteyteen nousevalla eläinkoelaboratoriolla ei ole suoria yritysrahoittajia, mutta ALF:n mielestä minkä tahansa Oxfordin tieteenalan tukeminen on nyt pahasta, kun yhteen yliopiston osaan nousee koe-eläinlaitos.

Britannian eläinsuojelijoilla on pitkä ja menestyksekäs taloudellisen häirinnän historia. Järjestöt ovat jo pitkään pyrkineet tukahduttamaan koe-eläinlaitosten toimintaa häiritsemällä esimerkiksi niitä rahoittavien pankkien asiakkaita.

Pahiten eläinsuojelijoiden hampaisiin joutuneen Huntingdon Life Sciences -yhtiön omistajakunta joudutaan pitämään salassa ja yhtiön rahoitus tulee USA:n kautta, koska brittiyhtiöt ovat katkaisseet suorat kytköksensä yhtiöön.

ALF julisti sodan Oxfordin yliopistoa vastaan joulukuussa. Silloin se kehotti kannattajiaan hyökkäämään sekä opiskelijoita että yliopiston henkilökuntaa vastaan.

Ei kommentteja: